hero image
banner imagebanner image

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ

 

Σφουγγάτο

Από τον Αγιορείτη μοναχό π. Νικήτα.
Συνταγή για ταψάκι 32Χ25

 

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (φέτα)
1/2 φλιτζάνι γάλα
8 αυγά ελευθέρας βοσκής «Από τον Χορτιάτη»
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

 

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για να γίνουν τηγανιτές.
Τις τηγανίζουμε σε λάδι μέτριας θερμοκρασίας και τις βγάζουμε να τις απλώσουμε σε ταψί.
Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά .
Απλώνουμε πάλι ομοιόμορφα στο ταψί.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.

 

 

Πηγή: Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές

 

 

 

Πίσω