Χυλοπίτες με φιλέτο σαλιγκαριού με σάλτσα τσίπουρου & κρέμα πιπεριάς
Από τον σεφ Βασίλη Παπικινό
Συνταγή για τέσσερα άτομα
Υλικά:
500γρ. παραδοσιακές χυλοπίτες «Από τον Χορτιάτη»
1 βάζο άλειμμα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς με ελιά Voras Flavors
1 κουτί 250γρ φιλετάκια σαλιγκαριών Σαλιγκάρια Θράκης
50ml τσίπουρο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο (1/3 φλυτζάνι) το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το φιλέτο σαλιγκαριού όπως είναι κατεψυγμένο (δεν αποψύχουμε) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Βάζουμε και το άλειμμα πιπεριάς αμέσως και ταυτόχρονα βράζουμε για 5 λεπτά τις χυλοπίτες, από τις οποίες προσθέτουμε στην σάλτσα μας 1/2 φλιτζάνι νερό καθώς τις μαγειρεύουμε.
Όταν οι χυλοπίτες είναι έτοιμες, αφαιρούμε όλο το νερό και τις προσθέτουμε απευθείας στην σάλτσα μας ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί μαζί τους και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Μικροί έλληνες παραγωγοί
Πίσω